Ukázka denního menu
Jídelníček 22.04. – 26.04. 2024
Pondělí
- Pochoutkový salát, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Kakaový koláč s drobenkou (mléko)
- Kuřecí maso v celerové omáčce s hráškem a kukuřicí, rýžové těstoviny (celer)
- Hlávkový salát s mrkví a zakysanou smetanou (mléko)
- Cizrnová směs se zeleninou a sýrem (mléko)
Úterý
- Jáhelno – kokosové kuličky, jogurtovo – tvarohový krém (mléko)
- Zeleninový tatarák, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Krůtí mleté maso, celozrnné nudle (lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Hrachová polévka (celer)
- Parboiled rýže se zeleninou, šunkou a grilovanými žampiony
Středa
- Vajíčková pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, vejce, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Tiramisu s ovocem (mléko)
- Hovězí maso v cibulové omáčce s bílým vínem, bramborová kaše (mléko)
- Koláč s červenou řepou a uzeným sýrem (mléko)
- Zapečené celozrnné těstoviny se zeleninou a robi masem (mléko, lepek - pšeničná bílkovina, celozrnná pšeničná mouka)
Čtvrtek
- Pudinkový koláč (mléko)
- Tvarohová pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Kuřecí maso v zeleninové guláši, halušky
- Kroupovo - petrželková polévka
- Černá čočka se zeleninou a grilovanou šunkou, kysané zelí
Pátek
- Rybí pomazánka, celozrnné pečivo (ryba, hořčice, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Pudink s ovocem a tvarohem (mléko)
- Krůtí karbanátek, polentové brambory, lehká tatarka (hořčice, mléko)
- Těstovinový salát (mléko)
- Smetanovo – zeleninová rýže s grilovanou červenou řepou
Jídelníček sestavila - Bc. Martina Jílková
Jídelníček 29.04 – 03.05. 2024
Pondělí
- Pažitková pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Jablečná sušenka (mléko)
- Kuřecí maso v koprové omáčce, rýžové těstoviny (celer, mléko)
- Zeleninová polévka s libečkem (celer)
- Červená čočka s rajčaty a kokosovým mlékem, květáková rýže
Úterý
- Švestkový koláč (mléko)
- Falešná škvarková pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)
- Žampionová omáčka s krůtím masem, bulgur (mléko, lepek - bulgur)
- Listový salát s bylinkovým dipem (mléko)
- Celozrnné nudle s listovým špenátem a grilovaným sójovým masem (sója, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
Středa
- Sýrová pomazánka s celerem, celozrnné pečivo (mléko, celer, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Makovec se zakysanou smetanou (mléko)
- Hovězí karbanátek, bramborovo – batátová kaše (mléko)
- Těstovinový salát s červenou řepou (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Mexické chilli con carne, česneková placička
Čtvrtek
1. Dvoubarevný jahelný pudink s ovocem (mléko)
2. Rosolka se zeleninou, šunkou a vajíčkem, celozrnné pečivo (mléko,
lepek – žitná a celozrnná mouka)
3. Kuřecí Korma, jasmínová rýže s kari
4. Zelný bramborák
5. Těstovinové mašličky s rajčaty, sýrem a bazalkou
Pátek
- Pohankovo - zeleninová pomazánka, celozrnné pečivo (lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Ovesná kaše s rebarborou a semínky (mléko)
- Krůtí karbanátek s cizrnou, šťouchané brambory, ďábelská omáčka (mléko)
- Burrito Grande (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Opékané gnocchi se sýrovou omáčkou, hlívou ústřičnou a pečenou šunkou (mléko)
Jídelníček sestavila - Bc. Martina Jílková
Alergeny uvedeny Vždy v závorce za aktuálním jídlem
Seznam potravinových alergenů , které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich