Ukázka denního menu
Jídelníček 20.01. – 24.01. 2025
Pondělí
- Pochoutkový salát, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Kokosová sušenka (mléko)
- Kuřecí maso v zeleninové omáčce, jasmínová rýže (celer)
- Špenátová polévka (mléko)
- Bulgurové rizoto se zeleninou a sýrem (mléko, lepek – bulgur)
Úterý
- Jahelný krém se švestkami (mléko)
- Drožďová pomazánka se slunečnicovými semínky, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)
- Krůtí maso v okurkové omáčce, bramborové špalíčky (celer, lepek – pšeničná mouka)
- Zeleninový salát s těstovinou
- Špaldový pilaf s grilovanou zeleninou (lepek - špalda)
Středa
- Vaječnice s hráškem, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Sladká pohanková kaše s jablky a rozinkami (mléko)
- Hovězí maso v cibulové omáčce s bílým vínem, bramborová kaše (mléko)
- Celozrnný koláč s rajčaty, šunkou a uzeným sýrem (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Černá čočka se zeleninou, salát z kysaného zelí
Čtvrtek
- Citronový koláč (mléko)
- Sýrová pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – žitná, celozrnná pšeničná mouka)
- Kuřecí maso v kapustě, halušky
- Pórkovo – petrželková polévka (celer, mléko)
- Celozrnné těstoviny s rajčaty, brokolicí a květákem (lepek – celozrnná pšeničná mouka)
Pátek
- Kukuřičná pomazánka, celozrnné pečivo (lepek – celozrnná pšeničná mouka pšeničné otruby)
- Pudink s ovocem a chia semínky (mléko)
- Krůtí karbanátek s petrželkou, polentové brambory, lehká tatarka (mléko)
- Zeleninový salát s kuskusem (mléko, lepek - kuskus)
- Smetanovo – zeleninová rýže s grilovanou červenou řepou (mléko)
Jídelníček sestavila - Bc. Martina Jílková
Jídelníček 27.02 – 31.02. 2025
Pondělí
- Pomazánka s paprikou, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Sušenka se sezamem (mléko, sezam)
- Kuřecí maso v rajské omáčce, rýžové těstoviny
- Květáková polévka (mléko, celer)
- Zeleninová směs s bulgurem a mletým krůtím masem (mléko, lepek – bulgur)
Úterý
- Crumble s jogurtovým krémem (mléko)
- Celerová pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, celer, lepek – celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)
- Krůtí maso ve svíčkové omáčce, celozrnné těstoviny (mléko, celer, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Kukuřičný salát (mléko)
- Tarhoňa se zeleninou, grilovanou šunkou a sýrovým dipem (mléko)
Středa
- Libečková pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Kávová sušenka (mléko)
- Semolinové špagety s mletým hovězím masem se zeleninou (mléko, celer, lepek – semolina)
- Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou
- Srbské rizoto s grilovanými zelenými fazolkami
Čtvrtek
- Vločkový koláč s ovocem (mléko)
- Křenová pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – žitná, celozrnná pšeničná mouka)
- Kuřecí maso v omáčce z červené čočky, celozrnný vdolek (lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Špaldový salát se zeleninou a koprem (lepek – špalda)
- Brokolicový karbanátek, šťouchané brambory, pikantní dip
Pátek
- Pomazánka s jarní cibulkou, celozrnné pečivo (celer, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
- Makovo – tvarohový koláč (mléko)
- Krůtí mleté maso v sladkokyselé omáčce s ananasem, parboiled rýže (mléko)
- Rajčatový salát s okurkou a sýrem (mléko)
- Hrachový dhal s koriandrem, bulka s lněným semínkem (lepek – celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)
Jídelníček sestavila - Bc. Martina Jílková
Alergeny uvedeny Vždy v závorce za aktuálním jídlem
Seznam potravinových alergenů , které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich