Jídelníček
Jídelníček 10.11. – 14.11. 2025
Pondělí
· Sýrovo - rukolová pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Řepná sušenka s mákem (mléko)
· Kuřecí maso v celerové omáčce, semolinové těstoviny (mléko, celer, lepek - semolina)
· Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou (mléko)
· Cizrnovo – rajčatové kari s kokosovým mlékem, parboiled rýže
Úterý
· Jablečný koláč s drobenkou (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Vaječnice se zeleninou, celozrnné pečivo (mléko, vejce, lepek – celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)
· Krůtí maso v krémové omáčce z kořenové zeleniny, rýžové těstoviny (celer, mléko)
· Zeleninová polévka (celer)
· Zapečené flíčky se šunkou a sýrem, zelenina (mléko)
Středa
· Dýňová pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Ovesná kaše se švestkami (mléko)
· Hovězí karbanátek, bramborovo – cuketový gratin (mléko)
· Kukuřičná placička (mléko)
· Fazolová směs s grilovanou hlívou ústřičnou, celozrnná bulka (lepek – celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)
Čtvrtek
· Cuketový perník (mléko)
· Pomazánka z červené čočky, celozrnné pečivo (lepek – žitná, celozrnná pšeničná mouka)
· Kuřecí maso na červeném víně, špalda s petrželkovým pestem (lepek – špalda)
· Bramborová polévka (celer)
· Čínské nudle se zeleninou, bambusovými výhonky a Jidášovým uchem
Pátek
· Šunková pomazánka, celozrnné pečivo (lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Skořicová sušenka (mléko)
· Krůtí čevabčiči, pečené brambory, jogurtový dip (mléko)
· Cibulový koláč (mléko)
· Bulgurová směs se zeleninou a kapustou (mléko)
Jídelníček sestavila - Bc. Martina Jílková
Jídelníček 03.11. – 07.11. 2025
Pondělí
· Kukuřičná pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Ovesná kaše se skořicí a pečenými jablky (mléko)
· Kuřecí maso v mrkvi, celozrnný vdolek (lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Pórková polévka
· Černá čočka se zeleninou, salát z kysaného zelí
Úterý
· Švestková sušenka (mléko)
· Sýrovo - hrušková pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Krůtí maso v omáčce ala ptáčci naruby, parboiled rýže (vejce)
· Listový salát s bylinkovým dipem (mléko)
· Brokolicovo – květákový karbanátek, šťouchané brambory
Středa
· Pomazánka z pečené kořenové zeleniny, celozrnné pečivo (mléko, celer, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Ovocný koláč (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Hovězí maso v hořčično – pepřové omáčce, rýžové těstoviny (hořčice)
· Cizrnový salát se zeleninou (mléko)
· Zeleninová směs se sójovým masem a fazolemi, jasmínová rýže (sója)
Čtvrtek
1. Jahelný dezert s ovocem a jogurtem (mléko)
2. Papriková pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – žitná, celozrnná pšeničná mouka)
3. Kuřecí maso se špenátem, bramborový knedlík (mléko, lepek – pšeničná mouka)
4. Zeleninová polévka (celer)
5. Těstoviny se zeleninou, tuňákem, žampiony a sýrem (mléko, ryba)
Pátek
· Sýrová pomazánka, celozrnné pečivo (lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Kakaový pudink s ovocem (mléko)
· Pečené kuře, šťouchané brambory, ďábelská omáčka (mléko)
· Celozrnná pizza se šunkou a sýrem (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
· Bulgurová směs s hráškem, kukuřicí a uzenou paprikou (mléko, lepek - bulgur)
Jídelníček sestavila - Bc. Martina Jílková

